Care este rolul peelingului chimic?

În urma peelingurilor chimice se îmbunătățește aspectul și textura pielii. Aceasta devine mai catifelată, luminoasă, ridurile fine se atenuează, la fel și cicatricile post-acneice și petele pigmentare.

Peelingurile chimice se efectuează în funcție de patologia cutanată, nevoile și așteptările fiecărui pacient. Pentru a-i potența efectul, necesită o pregătire pre-procedură și întocmirea unui plan de tratament riguros de către medicul dermatolog.

Cum se realizează peelingul chimic?

Peelingul chimic se realizează prin aplicarea unei substanțe care permite distructța controlată a straturilor superficiale ale tegumetului. Aceste soluții sunt acizi simpli sau combinații de acizi și, în funcție de tip, concentrație și timpul de contact, permit realizarea unui peeling superficial, mediu sau profund.

În urma aplicării substanței, pacientul va avea o senzație de usturime locală, similară unei arsuri solare, a cărei intensitate atinge un platou, apoi scade și dispare în urma neutralizării. După indepărtarea substanței de peeling se aplică creme cicatrizante și măști nutritive.

Pacienții care au efectuat un peeling trebuie să urmeze o îngrijire specială la domiciliu? 

Pielea care a suferit un peeling chimic beneficiază de o atenție specială din partea pacientului. Acesta va utiliza produsele dermato-cosmetice recomandate de medic, va aplica constant crema cu ecran de protectie solară SPF 50+ pentru a evita pigmentarea post-procedură, va evita expunerea la căldură intensă, abur, praf și i se va interzice detașarea forțată a crustelor formate.

Orice persoană poate efectua un peeling chimic și este o procedura lipsită de riscuri?

Nu! Exista patologii cutanate și sistemice în care această procedură este contraindicată și pot apare accidente, incidente si complicații timpurii sau tardive în cadrul sedinței de peeling, de aceea, o anamneză și o informare riguroasă în cadrul unei consultații dermatologice este obligatorie.

Este suficientă o singură ședință de peeling? 

Cu excepția peelingului profund la care este suficientă o ședință singulară, la celelalte tipuri de peeling sunt necesare sendințe multiple, pentru a potența și prelungi efectul.


Dr. Gabriela VASILIU, medic specialist dermatolog Centrul Medical Micromedica

logo

Informații suplimentare despre serviciile oferite de Cabinetul de Dermatologie al Centrului Medical Micromedica regăsiți aici pentru Piatra Neamț, aici pentru Bacăuaici pentru Roman și aici pentru Targu Neamț.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată.