Folosirea cu regularitate a cremelor cu fotoprotecție solară reduce îmbătrânirea cutanată și reduce riscul de apariție al cancerului cutanat.

Soarele aduce beneficii fiecăruia dintre noi, dar totuși s-a ajuns la concluzia că 10 minute de expunere solară pe zi sunt suficiente pentru a ne bucura de aceste beneficii (în principal legate de sinteza vitaminei D).

Fotoprotectia si cancerul de piele

Radiațiile UV sunt de 3 feluri : UVA, UVB și UVC (ultimele erau oprite la nivelul stratului de ozon, în schimb, odată cu micșorarea acestuia ajung la nivelul solului și o parte dintre acestea).

Persoanele cu pielea deschisă la culoare, ochi deschiși, păr de culoare deschisă și cu pistrui au un risc mai mare de a dezvolta cancere de piele, datorită expunerii UV.

Există o legătură extrem de strânsă între dezvoltarea unui cancer de piele și expunerea la soare.

Fotoprotecția trebuie aplicată zilnic, nu doar atunci când mergem la plajă. În zilele în care expunerea la soare este tranzitorie, o cremă cu un SPF (factor de protecție solară) de15-30 este suficientă, dar totuși în zilele în care stăm la plajă este recomandat să folosim prima dată o cremă cu SPF 50, urmând ca pe măsură ce ne bronzăm să scădem puterea SPF a cremei. Folosirea cremelor cu SPF nu implică expunerea necontrolata la soare între orele 10-17.

În cadrul unei consultații la medicul dermatolog puteți afla ce tip de piele aveți și ce produse vă sunt recomandate pentru a suferi cât mai puțin de pe urma expunerii solare.

Dr. Cătălina STOIAN, medic specialist dermatolog Centrul Medical Micromedica

logo

Informații suplimentare despre serviciile oferite de Cabinetul de Dermatologie al Centrului Medical Micromedica regăsiți aici pentru Piatra Neamț, aici pentru Bacăuaici pentru Roman și aici pentru Targu Neamț.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *