Laboratorul de radiologie dentară oferă toată gama de investigații și servicii imagistice dentare.
Radiografia dentară este o imagine radiologică a a unuia sau mai mulți dinți, maxilarului și țesuturilor vecine.
RADIOGRAFII RETROALVEOLARE
Obținem o imagine a întregului dinte, de la coroană până la rădăcină și osul în care aceasta este ancorată. Radiografia ajută medicul să identifice unele dintre cele mai comune probleme: caria, abcesul dentar, modificări în densitatea osului, boli gingivale, starea lucrărilor de restaurare, prezența tartrului, dinți impactanti sau fisuri.
RADIOGRAFII PANORAMICE
Oferă imaginea întregii danturi și a maxilarului pe un singur film.
În timpul procedurii, dispozitivul se rotește in jurul capului, în timp ce pacientul este complet nemișcat. Acest tip de radiografie captează imaginea unor locuri mai greu accesibile, cum ar fi măselele de minte sau articulațiile temporo-mandibulare, pune foarte bine în evidentă fracturile mandibulare și alte afecțiuni în aceasta zonă.
TOMOGRAFII DENTARE (CBCT)
Acestea evidentiază structurile interioare ale corpului în imagini bidimensionale, „în felii”. Permit efectuarea unor măsurători de mare precizie în zona laterală mandibulară, pe arcada superioară, în zona sinusurilor și a foselor nazale. Tomografia computerizată dentară (CBCT) este utilizată pentru a identifica probleme legate de oasele feții, cum ar fi tumori sau fracturi, de către specialiștii în endodontiție, implantologie și chirurgie buco-maxilo-facială.
Aceste tipuri de radiografii nu afectează starea de sănătate a organismului uman, deoarece doza încasată în timpul expunerii este foarte mică.
În plus radiografiile digitale, au un sistem ce reduce doza încasată cu pana la 90%, datorită senzorilor de generație nouă, care micșorează timpul de expunere.