Laboratorul de Radiologie Dentara MICROMEDICA, vine în ajutorul dumneavoastră cu toata gama de investigatii imagistice dentare.
Radiografia dentară este o imagine radiologică a a unuia sau mai mulți dinți, maxilarului și tesuturilor vecine.

RADIOGRAFII RETROALVEOLARE

radigrafie-dentaraObținem o imagine a întregului dinte, de la coroană până la rădăcină și osul în care aceasta este ancorată. Radiografia ajuta medicul sa identifice unele dintre cele mai comune probleme: caria, abcesul dentar, modificari in densitatea osului, boli gingivale, starea lucrarilor de restaurare, prezenta tartrului, dinti impactanti sau fisuri.

RADIOGRAFII PANORAMICE

imageOfera imaginea intregii danturi si a maxilarului pe un singur film.
In timpul procedurii, dispozitivul se roteste in jurul capului, in timp ce pacientul este complet nemiscat. Acest tip de radiografie capteaza imaginea unor locuri mai greu accesibile, cum ar fi maselele de minte
sau articulatiile temporo-mandibulare, pune foarte bine în evidenta fracturile mandibulare și alte afectiuni în aceasta zonă.

TOMOGRAFII DENTARE (CBCT)

imageAcestea evidentiază structurile interioare ale corpului în imagini bidimensionale, “în felii”. Permit efectuarea unor măsuători de mare precizie în zona laterală mandibulară, pe arcada superioară, în zona sinusurilor și a foselor nazale. Tomografia computerizată dentară (CBCT) este utilizată pentru a identifica probleme legate de oasele fetii, cum ar fi tumori sau fracturi, de catre specialistii in endodontitie, implantologie si chirurgie buco-maxilo-facială.

Aceste tipuri de radiografii nu afectează starea de sanatate a organismului uman, deoarece doza încasată în timpul expunerii este foarte mică.
În plus radiografiile digitale, au un sistem ce reduce doza încasată cu pana la 90%, datorita senzorilor de generație nouă, care micșoreaza timpul de expunere.


3 comentarii

elena pastor · 13 martie 2013 la 12:37

ma pot programa pentru o tomografie..la dumneavoastra???va multumesc

    ionut · 15 martie 2013 la 12:49

    Buna ziua,

    Pentru tomografie dentara nu este necesara programare prealabila. Va puteti adresa serviciului nostru de radiologie dentara digitala din Bacau, bd-ul Unirii nr. 15.

    Informatii contact aici si detalii despre serviciile de radiologie dentara digitala Micromedica Bacau aici.

Andrei · 27 ianuarie 2014 la 21:27

Buna ziua.de ceva vreme am probleme cu maxilarul, imi pocneste cand deschid gura , mananc etc …spunetimi va rog mai exact ce poate fi , cat ma costa consultatia si tratamentul? Mentionez ca sunt din piatra neamt , am 17 ani ..cu stima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *