dermatologie, peeling

Microdermabraziunea

Microdermabraziunea este o procedură de resurfasare superficială, prin care stratul superficial al pielii este îndepărtat parțial sau complet prin abraziune ușoară. Este o metodă extrem de sigură și rapidă, fiind preferată de pacienții care doresc remedii care să nu-i rețină prea mult de la activitățile zilnice.
Este utilizată pentru a trata diferite afecțiuni cutanate: acnee, cicatrici, hiperpigmentări, vergeturi, efecte ale fotoîmbătrânirii cutanate, îmbunătățirea texturii pielii și poate fi aplicată în mai multe zone anatomice.

În Centrul Medical Micromedica, procedura se realizează cu ajutorul unui echipament ce funcționeaza la o presiune negativă și cuprinde un sistem de tuburi, un sistem de vid și o piesă de mână. Aceasta este prevazută cu capete interschimbabile care au o suprafață rugoasă. Astfel, se realizează o abraziune mecanică, iar impuritățile și dopurile keratozice sunt absorbite în același timp. Rugozitatea este aleasă în funcție de problemele pielii și a țelului terapeutic propus de medic, în strânsă colaborare cu pacientul.

Cum se realizează microdermabraziunea

Tratamentul tipic constă în serii de câte 4-12 proceduri realizate la interval de aproximativ 2 săptămâni sau chiar 4 săptămâni, sedințele având o durată de 8-15 minute. Seriile pot fi semnificativ mai lungi, în special în tratamenul cicatricilor post-acneice. După terminarea unei serii de tratament se poate face un tratament lunar de întreținere.

Contraindicațiile microdermabraziunii cuprind: infecțiile cutanate active, telangiectaziile, rozaceea, acneea pustuloasă, leziuni cu pierdere de substanță, arsuri, unele dermatoze active sau care pot fi exacerbate de presiune, colagenoze, boli autoimune, diabet zaharat, tulburări psihice sau așteptări exacerbate.

Complicațiile microdermabraziunii cuprind: eritemul tranzitor, sensibilitatea locală temporar crescută, xeroza (uscăciunea) tranzitorie, hiperpigmentări post-inflamatorii, peteșii, agravarea cuperozei, peactivarea unei infectii herpetice și reactii urticariene.

Așadar, dacă dispunem de puțin timp alocat nouă și dorim o ameliorare sau chiar o netă imbunătățire a pielii, Centrul Medical Micromedica oferă prin microdermabraziune o soluție.

Bineînțeles, microdermabraziunea poate fi asociată sau poate chiar potența efectele unor alte tratamente dermatocosmetice: tratamente topice, peeling-uri chimice, mezoterapie.
Este o terapie în urma căreie aspectul cutanat este îmbunătățit vizibil, iar îngrijirea post-procedură este relativ minimă: fără machiaj pentru 24-48 ore, evitarea efortului fizic imediat post-procedură și, bineînțeles fotoprotecția topică cu SPF 50+.
Așadar, într-o societate în care aspectul fizic primează, iar fața reprezintă o carte de vizită, Centrul Medical Micromedica vine în întâmpinarea pacienților care doresc soluții relativ rapide, neinvazive, prin cabinetul de Dermatologie și cu procedura de microdermabraziune.


Dr. Gabriela VASILIU, medic specialist dermatolog Centrul Medical Micromedica

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *