5 comentarii

Daniela · 16 octombrie 2013 la 9:33

Buna ziua, astazi am facut un screening la calcai pentru osteoporoza si rezultatul a fost -4,64.
Mentionez ca am arteopatie obliteranta. Poate aceasta sa afecteze rezultatul testului?

Va multumesc

    ionut · 28 octombrie 2013 la 15:21

    Testul screening pentru osteoporoza ofera mai mult date calitative. Avand in vedere si afectiunea dumneavoastra, recomandarea este de a efectua o osteodensitometrie de diagnostic DXA la coloana si sold pentru a cuantifica precis nivelul unei eventuale demineralizari cauzate de osteoporoza.

tent amalia · 26 ianuarie 2017 la 14:15

buna ziua…in urma cu ceva ani am fost tratata cu chimiterapie si radioterapie in urma diag.de carcinom de rinofaringe,acum doi ani jumate mi sa facut histerectomie totala,si deoarece cam de 1 an ma doare soldurile si osul sacral am facut o investigatie DEXA,si rezultatul este osteopenie la nivelul coloanei lombare–rez:la niv.lombar T = -2,3 si la niv.soldului sting T=0,2 si soldul drept T= -0,1….intrebarea mea este :de la acest diagnostic am dureri si la calcai?pt ca am dureri f mari la nivelul calcaiului drept ,am spus doct,dar nimeni nu mi-a facut un film si la calcai…si va rog sa imi spunei daca valorile arata ceva f grav…..multumesc ,si va doresc sanatate

Micromedica · 26 ianuarie 2017 la 14:25

Recomandarea noastră este să vă adresați unui medic reumatolog sau ortoped pentru a stabili un set de investigații care să completeze informațiile obținute în urma testului DXA. Acestea vor avea ca scop confirmarea unui diagnostic și infirmarea altora.

Mirela · 31 martie 2017 la 21:10

Mi-am făcut un screening pt osteoporoza și rezultatul mi-a fost la femur T-score -1,8 și la coloana T-score -3,3. Va rog dacă îmi puteți spune dacă valorile sunt grave? Dacă se pot trata?

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *