5 comentarii

Daniela · 16 octombrie 2013 la 9:33

Buna ziua, astazi am facut un screening la calcai pentru osteoporoza si rezultatul a fost -4,64.
Mentionez ca am arteopatie obliteranta. Poate aceasta sa afecteze rezultatul testului?

Va multumesc

    ionut · 28 octombrie 2013 la 15:21

    Testul screening pentru osteoporoza ofera mai mult date calitative. Avand in vedere si afectiunea dumneavoastra, recomandarea este de a efectua o osteodensitometrie de diagnostic DXA la coloana si sold pentru a cuantifica precis nivelul unei eventuale demineralizari cauzate de osteoporoza.

tent amalia · 26 ianuarie 2017 la 14:15

buna ziua…in urma cu ceva ani am fost tratata cu chimiterapie si radioterapie in urma diag.de carcinom de rinofaringe,acum doi ani jumate mi sa facut histerectomie totala,si deoarece cam de 1 an ma doare soldurile si osul sacral am facut o investigatie DEXA,si rezultatul este osteopenie la nivelul coloanei lombare–rez:la niv.lombar T = -2,3 si la niv.soldului sting T=0,2 si soldul drept T= -0,1….intrebarea mea este :de la acest diagnostic am dureri si la calcai?pt ca am dureri f mari la nivelul calcaiului drept ,am spus doct,dar nimeni nu mi-a facut un film si la calcai…si va rog sa imi spunei daca valorile arata ceva f grav…..multumesc ,si va doresc sanatate

Micromedica · 26 ianuarie 2017 la 14:25

Recomandarea noastră este să vă adresați unui medic reumatolog sau ortoped pentru a stabili un set de investigații care să completeze informațiile obținute în urma testului DXA. Acestea vor avea ca scop confirmarea unui diagnostic și infirmarea altora.

Mirela · 31 martie 2017 la 21:10

Mi-am făcut un screening pt osteoporoza și rezultatul mi-a fost la femur T-score -1,8 și la coloana T-score -3,3. Va rog dacă îmi puteți spune dacă valorile sunt grave? Dacă se pot trata?

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.