4 comentarii

Monica Apreotesei · 27 octombrie 2013 la 9:24

Am avut un fibroadenom ,de 4 cm, operat in februarie 2013. Am aceleasi dureri si intepaturi ,fara sa simt vreo formatiune . Am 32 ani, 2 copii alaptati . Intrebarea mea e , m-ar ajuta o ecografie avum? Multumesc anticipat

    Madalina · 28 octombrie 2013 la 16:14

    Postoperator se recomanda ecografie la 3 si respectiv 6 luni. Asa ca, ecografia este cu siguranta indicata in cazul dumneavoastra. Ea ar putea lamuri cauza durerii. La femeile cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, pe fond de dezechilibru hormonal-hiperestrogenism absolut sau relativ – pot sa apara fibroadenoame mamare. De regula sunt multiple si in ambii sani si in anumite situatii ele se pot reface dupa ce au fost initial excizate. In majoritatea cazurilor, chiar daca sunt multiple sau se refac, fibroadenoamele NU DEGENEREAZA in cancer mamar.
    Ecografia clasica completata de cea vasculara si elastografie poate aprecia potentialul evolutiv al unui fibroadenom. In plus este posibil ca durerile pe care le acuzati sa nu aiba o cauza nodulara, ci sa fie de exemplu de cauza hormonala pe o cicatrice sensibilizata, caz in care se poate recomanda un tratament local sau oral.
    Oricare ar fi situatia va sfatuim sa mergeti cu incredere la o examinare ecografica inainte de a recurge la o terapie alopata sau naturista.

    Cu stima, Dr. Duma

CHIRU GABRIELA · 16 mai 2018 la 11:39

Buna ziua,

Care dintre investigatii este recomandabila dupa histerectomie totala la o pacienta de peste 40 de ani – elasto sau mamografia?

Multumesc

Glanda tiroidă – Centrul Medical MICROMEDICA · 24 martie 2017 la 9:39

[…] (50- 60% din populație), care trebuie investigați din punct de vedere clinic, hormanal, dar și eco- elastografic, aceasta din urmă fiind foarte valoroasă în orientarea diagnosticului către beningnitate sau […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *